16 juni 2021

3 tips om je kinderen met een gerust hart alleen thuis te laten

Wil je snel even een korte boodschap doen? Met de technologie van vandaag zijn er meer manieren dan ooit om je gezin veilig te houden. Met deze drie tips van onze Security Experts laat je je kinderen zonder zorgen alleen thuis.

Tip 1: maak je huis kindveilig


Als je nog heel jonge kinderen hebt, laat je die natuurlijk niet alleen thuis. Verlies je ze toch een paar seconden uit het oog? Zorg dan dat jouw huis kindveilig is. Met een kinderslot op je kast vermijd je ongelukken. Scherm alle toegang tot alcohol, medicijnen en andere schadelijke chemicaliën af. Plaats afdekplaatjes op je stopcontacten en kinderhekjes voor de trappen.

Tip 2: beveilig je huis


Rookmelders zijn een verplichting in je huis. Als extra stap voeg je ook CO melders toe. Koolmonoxide is een reuk- en kleurloos gas dat zeer gevaarlijk is. Vraag je gratis rookmelder bij ons aan. Met beveiligingscamera’s kan je op elk moment kijken wat er live in je huis gebeurt. Overweeg ook een toegangscontrole zodat jij op afstand kan beslissen wie er binnen en buiten kan.

Tip 3: lijst hulpbronnen voor noodgevallen op


Stel een lijst samen met belangrijke noodnummers die je kinderen kunnen hanteren bij noodgevallen. Dat kan het nummer zijn van een buurman of buurvrouw die je vertrouwt, het dichtstbijzijnde familielid of van een goede vriend of vriendin.

Zorg ervoor dat de telefoon goed bereikbaar is en leg er een notitie met je eigen adres en Gsm-nummer naast. Bespreek op voorhand met je kinderen waar alles ligt en wat ze moeten doen bij nood.

Je woning beveiligen en gezin beschermen? Vertrouw op de ervaring van een Security expert. Wij helpen je graag verder.

Vind een Security expert.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.