24 augustus 2021

Doe de jaarlijkse alarmsysteem check!

Steeds meer mensen kiezen voor een alarmsysteem thuis. Maar let op: een jaarlijkse controle is sinds 2007 wettelijk verplicht. Schakel je hulp in van een professional of doe je de check liever zelf? Jij beslist! Maar de eerste optie zal altijd de veiligste zijn.


Veiligheid eerst


Met een alarminstallatie ben je altijd beschermd tegen inbrekers en brand. Maar soms kunnen bepaalde onderdelen toch ongemerkt kapotgaan. Daarom is het noodzakelijk (en verplicht) om jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen. Want een alarmsysteem dat het op kritieke momenten laat afweten is een absolute no-go.


Kies voor een professionele controle 


1.        Het is niet duur

Een onderhoudsbeurt kost ongeveer zo’n 100 euro. Daarnaast kunnen er eventueel nog extra kosten bijkomen indien er een defect is en de apparatuur vervangen moet worden. Onze gouden tip? Klop zeker aan bij je verzekeringsmaatschappij voor een korting. Want met een goed alarmsysteem is de kans op schade en diefstal veel kleiner en is je stad/dorp/gemeente een pak veiliger!


2.        Tot in de details

Vaak gaat het om kleine details die onopgemerkt gaan. Het zou dan ook jammer zijn moest je alarmsysteem niet functioneren omwille van een kleine fout. Een professional weet meteen wat er gedaan moet worden om je veiligheid te garanderen.


Check? Check!


Wat kan je tijdens zo’n onderhoud met een expert verwachten? Eerst worden je apparaten grondig gecontroleerd. Hebben de batterijen nog voldoende capaciteit? Werkt de noodaccu? Ook zullen de detectoren en camera’s getest en schoongemaakt worden. Het is ook aangeraden om van dit moment gebruik te maken om de instellingen en codes te wijzigen. Indien nodig worden storingen opgelost en de camera’s geherpositioneerd. Ten slotte volgt er nog een laatste test. Zo ben je goed beschermd tot de volgende check!

Klaar om je jaarlijkse onderhoudsbeurt in te plannen? Twijfel niet en vertrouw op de ervaring van een Security expert. Wij helpen je graag verder!


Vind een Security expert hier.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.