Mensen die hun woning verwarmen met hout, kolen of stookolie worden opgeroepen om hun schoorsteen goed te onderhouden. Het is opletten geblazen want in periodes dat er meer gestookt wordt, is het risico op schoorsteenbranden groter.
Lees meerBranddetectie
Een brand kan je woning, misschien zelfs je leven, in de as leggen. Laat het zover niet komen. Je woning beveiligen doe je het best vóór het kwaad is geschied!
Lees meerIn België ontstaan er elke dag gemiddeld 28 branden. Op jaarbasis zijn dat 10.000 situaties die mensen in gevaar brengen. De meeste slachtoffers komen ’s nachts om het leven, vaker door het inademen van de rook die ontstaat bij een brand, dan door het vuur. Daarom: tien vuistregels om een woningbrand te voorkomen.
Lees meerMet de eindejaarsperiode die eraan komt gaan we weer allemaal massaal online shoppen. Bij veel webshops kan je met een gerust hart een bestelling plaatsen, maar zijn alle webwinkels betrouwbaar? Lees zeker deze tips om veilig online inkopen te doen.
Lees meerPeuters en kleuters zijn nieuwgierig en zijn een gevaar voor zichzelf. Het is dan ook een kunst om je woning kindveilig te maken. Door gevaarlijke situaties in kaart te brengen kan je mogelijke problemen vermijden. Wij geven je enkele praktische tips om je huis veilig te maken.
Lees meerWe hopen dat je het nooit hoeft mee te maken, maar wat moet je doen bij het uitbreken van een brand? Juist en kordaat reageren is van cruciaal belang en kan levens redden. Wij geven je alvast mee wat je moet doen indien er toch een brand uitbreekt.
Lees meerSmart TV’s lijken steeds meer op slimme computers. Ze hebben een besturingssyteem, een netwerk interface, een processor en een IP-adres. Kortom, een Smart TV is een ideaal doelwit voor mensen met slechte bedoelingen. Dankzij een ingebouwd stukje beveiliging, is de kans momenteel klein dat virussen zich nestelen op je TV. Wat niet wil zeggen dat je hier onvoorzichtig mee moet omspringen. Wat kan je zelf doen ter beveiliging? Wij geven je 2 tips mee:
Lees meerInloggen op een website of app via je Facebook-account is handig. Alleen staan we er niet bij stil dat we op die manier toegang verlenen naar allerlei persoonlijke gegevens.
Lees meerTijdens de wintermaanden bereiken we een piek van CO-vergiftigingen. Ieder jaar worden er 1.000 slachtoffers in het ziekenhuis opgenomen. Koolstofmonoxide komt vrij bij een slechte verbranding van brandstoffen zoals gas, hout, mazout, kolen of petroleum. Het is een gas zonder kleur, zonder smaak en zonder geur. Een CO-vergiftiging kan je herkennen aan onderstaande symptomen.
Lees meerIn België ontstaan er elke dag gemiddeld 28 branden. Op jaarbasis zijn dat 10.000 situaties die mensen in gevaar brengen. Neem geen risico’s en installeer een rookmelder. Deze waarschuwt je, bijvoorbeeld als je slaapt, dat er rookontwikkeling is. De meeste slachtoffers komen ’s nachts om het leven, vaker door het inademen van de rook die ontstaat bij een brand, dan door het vuur. Een goede plaatsing van rookmelders is dus essentieel.
Lees meer